انواع ال سی دی موبایل

انواع ال سی دی موبایل یکی از اصلی ترین چیزهایی است که افراد زمانی که اقدام به خرید گوشی می کنند، آن را مشاهده می کنند. این موضوع به این دلیل است که کاربر از طریق صفحه نمایش تلفن همراه است که با نرم افزار تعامل برقرار کرده و کارهای مختلف انجام می دهد. با این حال امروزه شرکت های سازنده Lcd موبایل به نقطه عطفی در ساختن انواع مختلف صفحه نمایش موبایل رسیده اند.

در طی سال های اخیر، LCD های موبایل بیش از هر زمان دیگری تولید شده اند و هرکدام نیز دارای فناوری های گوناگونی هستند. امروزه لیست بالا و بلندی از انواع LCD موبایل  با نام های مختلف مانند AMOLED, Super AMOLED, LED, LCD,OLED, IPS, TFT, PLS, LTPS, … در بازار موجود است. البته به نظر می رسد این فناوری ها کافی نخواهد بود، همین باعث می شود که تولید کنندگان قطعات گوشی های هوشمند دست به تولید نمایشگرهایی با فناوری های پیشرفته تر بزنند.

بیشتر بخوانید: تعویض ال سی دی گوشی 

انواع LCD موبایل

در این بخش به معرفی و بررسی انواع ال سی دی موبایل می پردازیم.

انواع صفحه نمایش موبایل

1. LCD

ال سی دی موبایل، صفحه نمایشی است که از کریستال مایع تشکیل شده است. در واقع کریستال مایع، ماده ای است که ظاهری شبیه مایع دارد اما مولکول های آن به شکل خاصی آرایش یافته هستند. LCD رایج ترین نوع نمایشگر موجود در بازار است. در صفحه نمایش lcd  نوری در پس زمینه پیکسل ها وجود دارد که نور پیکسل ها را برای نمایش محتوا فراهم می کنند. اگر در پس زمینه نوری وجود نداشته باشد نمی توان محتوایی روی صفحه نمایش مشاهده کرد.

2. ال سی دی TFT

یکی از رایج ترین انوع ال سی دی موبایل TFT مخفف عبارت  Thin film Transistor  است که کیفیت تصویر بهتر و وضوح بالاتری را در مقایسه با نسل های قبلی خود دارد. این نوع صفحه نمایش نسبت به ال سی دی ضعفی که دارد این است که در مقابل نور مستقیم خورشید دید ضعیف و زاویه دید کمی دارد.

از معایب دیگر این از نمایشگرها مصرف بالای انرژی آنهاست و باتری بیشتری مصرف می کنند. اما از آنجایی که LCD TFT ارزان تر از سایر صفحه نمایش ها است در گوشی های مقرون به صرفه و گوشی هایی که از ویژگی های کمتری برخوردار هستند استفاده می شود.

3.ال سی دی موبایل IPS

IPS مخفف شده عبارت In-Place Switching می باشد. این نوع نمایشگر در مقایسه با نمایشر TFT زاویه دید وسیع تری داشته و مصرف انرژی کمتری نیز دارد که همین امر منجر به افزایش طول عمر باتری موبایل می شود. این نمایشگر نسبت به مدل قبلی که معرفی کردیم قیمت بالاتری دارد و وضوح تصویر آن نیز 960*640 می باشد که با عث برتری آن نسبت به TFT و استفاده از آن در گوشی های رده بالاتر مانند آیفون 4 شده است. البته  امروزه استفاده چندانی از این نمایشگر نیز نمی شود.  

4. LED

صفحه نمایش موبایل LED مخفف شده عبارت Light-Emitting Diodes است. این نمایشگرها نسبت به انواع ال سی دی موبایل هزینه ساخت بیشتر و مصرف باتری کمتری دارد. LED از کیفیت رنگ و روشنایی بالاتری نیز نسبت به LCD برخوردار است.

LCD موبایل، ال سی دی موبایل

5. OLED

Diode که همان OLED است یکی از فناوری های جدید برای صفحه نمایش موبایل است. یک نمایشگر اولد برای تولید نور یا ایجاد تصویر، جریان الکتریکی را از طریق مواد الکترولومیسنانس آلی عبور میدهد. در واقع به این نوع نمایشگرها که بدون نیاز به نور پس زمینه، نور ایجاد می کنند، نمایشگرهای خود تابش گفته می شود.

از این فناوری علاوه بر ال سی دی موبایل در تلویزیون های هوشمند نیز استفاده می شود. در گوشی های جدید نیز از این نوع نمایشگر استفاده شده است که برای نمونه می توان آیفون 12 و گلکسی s21 را نام برد. همچنین از OLED در گوشی های هوشمند تولید شده توسط شرکت سامسونگ و اپل نیز استفاده می شود.

از مزایای این نمایشگر می توان به مصرف انرژی کم آن در پس زمینه های تیره اشاره کرد. البته گفتنی است که در این نمایشگر  هرچقدر رنگ پس زمینه روشن یا رنگارنگ باشد انرژی بیشتری نیز مصرف می شود.

معایب بزرگی که این نمایشگر گوشی های هوشمند دارد این است تقریبا سوختگی تصویر در آنها زیاد اتفاق می افتد. اصطلاح سوختگی در اینجا به این معنی است که قسمتی از صفحه تغییر رنگ می دهد که می توند نمایش محتوا را تحت تاثیر قرار دهد. و معمولا نیاز به تعمیر موبایل پیدا می کنند. 

6. AMOLED

Amoled نیز یکی از انواع ال سی دی موبایل است که خیلی سریع جای خود را در بین lcd های موبایل باز کرده و محبوب شد. AMOLED مخفف عبارت Active-Matrix Organic Light Emitting Diode به معنای شبکه فعالی از دیودهای ارگانیگ تابنده ی نور است.  

عملکرد AMOLED بسیار مشابه OLED  می باشد. مصرف انرژی در این نمایشگرها بهینه بوده و عمر باتری را افزایش می دهد. از ویژگی های جذاب AMOLED وزن سبک، روشنایی و وضوح بیشتر و درخشش صفحه نمایش آن است که آن را به سرعت محبوب نموده است. در حال حاضر از در گوشی های پرچم دار این صفحه نمایش استفاده می شود.

7. Super AMOLED

Super AMOLED نیز یک فناوری نمایشگر است که در دستگاه های الکترونیکی هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد. نسخه قبلی این نمایشگر OLED  و AMOLED می باشد که این نمایشگر تقریبا عملکرد یکسانی با AMOLED دارد. تفاوت این دو نمایشگر در این است که لایه تشخیص دهنده لمس در سوپر آمولد مستقیما در صفحه تعبیه شده است در حالی که در صفحه نمایش آمولد در قسمت بالای صفحه در یک لایه جداگانه  قرار گرفته است.

البته این تمام تفاوت این دو نمایشگر نبوده و در موارد دیگری نیز با هم تفاوت هایی دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

صفحه نمایش Super AMOLED نازک تر از AMOLED می باشد، زیرا فناوری نمایش و لمس در یک لایه قرار گرفته است. از طرفی به دلیل عدم وجود فاصله بین لایه های لمس و نمایش از وضوح تصویر بالاتری برخوردار است.

در این نمایشگر صفحه حساسیت بیشتری نسبت به لمس دارد و انعکاس نور نیز در این نوع صفحه نمایشگر موبایل کاهش پیدا می کند.

8. Super AMOLED Plus

Super AMOLED Plus نسخه ارتقا یافته Super AMOLED سامسونگ است. پنل های این نمایشگر 10%  ساب پیکسل بیشتر  دارد. Sub Pixel به معنی تک تک سلول های رنگی است که در یک پیکسل دیده می شوند. از ویژگی های این نمایشگر نیز وزن بسیار سبک آن نسبت به نسخه های قبلی است. همچنین این نمایشگر نسبت به AMOLED باریکتر و روشن تر می باشد.

ال سی دی خمیده موبایل، lcd موبایل

9. صفحه نمایش خمیده

نمایشگرهای خمیده از جدیدترین و پرطرفدارترین و البته محبوب ترین صفحه نمایش ها به دلیل زیبایی که نسبت به صفحه نمایش های تخت دارند هستند. اما با این حال معایبی نیز دارند. که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

صفحه نمایش خمیده نسبت به انواع ال سی دی موبایل از زیبایی ظاهری بالاتری برخوردار است، اما این فناوری به سبب به حداقل رساندن حاشیه های کناری گوشی موبایل محبوبیت زیادی پیدا کرده است اما همین موضوع می تواند احتمال آسیب صفحه نمایش را بالا برده و باعث خراب شدن ال سی دی موبایل شود. از دیگر معایب این نمایشگرها این است که محافظ صفحه نمایش برایشان سخت پیدا می شود و هزینه بالاتری نیز نسبت به انواع صفحه نمایش دارد.

جمع بندی

صفحه نمایش های خانواده LED نسبت به  انواع ال سی دی موبایل مزایای زیادی دارند از جمله روشنایی بالا، وضوح رنگ بهتر، سرعت در واکنش، وزن و ضخامت پایین که در ال سی دی ها اینگونه نیست. همین دلیل هم سبب شده است تا انواع LED ها محبوبیت بیشتری داشته باشند و در گوشی های پرچم دار و رده بالا نیز از نمایشگرهای Super AMOLED استفاده می شود.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه