تعویض ال سی دی گوشی

تعویض ال سی دی گوشی یکی از دلایلی است بیشترین مراجعه کنندگان را به مراکز تعمیرات موبایل بابت شکستن ال سی دی دارد. تاچ و ال سی دی از قطعات مهم و حائز اهمیت در گوشی است که باید در مراقبت از آن دقت لازم را به خرج داد؛ چرا که بدون داشتن ال سی دی، گوشی کاربردی نیز نخواهد داشت. دلایل زیادی باعث شکستن و آسیب دیدن ال سی دی موبایل می شود که علائم نشان دهنده آن را می توانید که در نشانه های خراب شدن ال سی دی موبایل بخوانید.

تعمیر و تعویض ال سی دی گوشی که آسیب دیده باشد کاری کاملا نیازمند تخصص و مهارت است و باید توسط کارشناسان این حوزه انجام شود. گاهی نیز تعویض ال سی دی تنها راه پیش روی ماست. مثلا زمانی که ال سی دی سوخته است و قابل تعمیر نیست.

باتوجه به شرایط زندگی امروزه و مشغله زیاد، مدیریت زمان برای افراد کمی دشوار شده است و این در حالی است که اهمیت تلفن همراه نیز از طرفی هر روزه بیشتر از قبل شده و مشاغل و بیشتر کسب و کارها نیز از موبایل برای مدیریت کارهای خود استفاده می کنند. استاد جی اس ام در بخش درخواست آنلاین خدمات تعمیرات موبایل خود این امکان را فراهم کرده است که به صورت آنلاین و ارسال پستی موبایل خود بتوانید بدون مراجعه حضوری گوشی خود را عین روز اول تحویل بگیرید.

هزینه تعویض ال سی دی گوشی چقدر است؟

هزینه تعویض ال سی دی گوشی، در مرحله اول به برند و مدل گوشی شما بستگی دارد. طبیعتا هرچه مدل گوشی شما به روزتر باشد هزینه تعویض ال سی دی نیز بیشتر خواهد شد. مدل های جدید گوشی به دلیل ظرافت، مدرن بودن و گران تر بودنشان است هزینه تاچ ال سی دی آنها نیز به نسبت سایر گوشی ها گران تر است.

البته این تنها مورد تاثیرگذار در قیمت تعویض ال سی دی گوشی نیست و شدت آسیب وارد شده در تعیین هزینه آن موثر است. از طرفی به دلیل نوسانات قیمت ارز در ایران و وارداتی بودن آن قیمتی متغییر دارد. قیمت ال سی دی مدل های مختلف گوشی نیز با هم متفاوت است حتی می توان گفت سری های مختلف از یک برند نیز قیمت های یکسانی ندارند.

تاثیر قطعات اصلی و تقلبی در هزینه تعویض

اصالت کالا همیشه به شکل محسوسی در قیمت موثر است در LCD نیز همین طور می باشد. گوشی های محبوب در بازار قطعات بیشتری نیز برایشان وجود دارد که دست شمارا برای تعویض قطعات باز می گذارد. درست است که قطعات غیر اصل هزینه ها را کاهش می دهد. اما باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که عملکرد آن هرگز مشابه کیفیت ال سی دی اصلی نخواهد شد. بنابراین برای کمتر کردن ریسک کار تعویض ال سی دی را به تعمیرکار مطمئن بسپارید.

برای تعویض صفحه نمایش گوشی چه باید کرد؟

برای تعویض و تعمیر ال سی دی  قدم اول این است که کارشناس گوشی را مورد بررسی و عیب یابی قرار داده و هزینه آن را برآورد نماید. سپس به شما اعلام نماید که مشکل ال سی دی گوشی شما چیست و آیا نیاز به تعمیر دارد یا تعویض، در مرحله بعدی اقدام به مرتفع کردن آسیب نماید. البته بهتر است که اگر گوشیتان آب خورده است از قبل به کارشناس اعلام نمایید تا اقدامات مربوط به آن را پیش بگیرد. گاهی نیز ممکن است که صفحه نمایش گوشی کامل شکسته باشد اما تاچ آن سالم باشد در این صورت نیاز به تعویض ال سی دی گوشی ندارید.

لایه های ال سی دی موبایل

قسمت های مختلف صفحه نمایشگر گوشی

ال سی دی گوشی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است مثلا وقتی می گوییم تاچ ال سی دی به این معنی نیست که همه این قطعات یکی هستند. ال سی دی، تاچ و گلس سه قطعه کاملا مجزا هستند.

گلس: گلس ال سی دی روی صفحه نمایش گوشی قرار داده می شود تا از لمس مستقیم تاچ جلوگیری به عمل آورد. زیرا این لایه حساس می باشد و ممکن است بشکند. جنس گلس از شیشه است اما باور عمومی بر این پایه است که گلس همان صفحه پلاستیکی است که بعد از خرید گوشی روی صفحه نمایش آن قرار می دهند تا از افتادن خط و خش روی آن جلوگیری کند. اما در واقع گلس شیشه ای است که توسط شرکت سازنده گوشی و با استفاده از دستگاه هایی مخصوص روی آن پرس می شود.

تعمیر ال سی دی گوشی

تاچ یا دیجیتایزر گوشی: لایه زیرین گلس گوشی یک لایه دیگری قرار گرفته است که به آن تاچ گفته می شود. این لایه به صورت شفاف می باشد که نسبت به لمس و فشار حساس است. تاچ موبایل یک لایه کاملا شفاف است که به لمس حساس بوده و این ویزژی را دارد که محل دقیق تاچ را تشخیص داد و به Cpu  منتقل می کند. سایر لایه های صفحه نمایش عملا بدون تاچ قابلیت تشخیص و اجرای دستورات کاربر را ندارند.

ال سی دی گوشی: بک لایت یا همان ال سی دی لایه ای است که در زیر لایه ی تاچ قرار گرفته است. در حالت کلی همان طور که در مطلب مربوط به انواع ال سی دی گوشی گفته شد، صفحه نمایش گوشی در حال از دو قسمت کریستال مایع و نور پس زمینه تشکیل شده است که وظیفه نمایش محتوا را بر عهده دارد. اما به صورت معمول نمی توان تاچ و ال سی دی را از هم جدا نمود یا جایگزین کرد.  

نور پس زمینه: ال سی دی ها به تنهایی امکان اینه نور تولید نمایند را ندارند  و یک لایه از مجموعه چراغ ای تامین کننده نور ال سی دی است. این لایه زیر ال سی دی قرار گرفته است و زمانی که ال سی دی خاموش می شود و نوری ندارد به احتمال خیلی زیاد این لایه آسیب دیده است.

فریم ال سی دی: فریم ال سی دی در واقع عمل نگه داری قطعات را به شکل یکپارچه کنار هم انجام می دهد. و مانند یک قاب نگهدارنده می باشد. تمامی لایه های صفحه نمایش گوشی مثل گلس، تاچ ال سی دی و لایه نور پس زمینه روی فریم پرس شده اند.

شکستن ال سی دی موبایل

نشانه های خرابی تاچ ال سی دی گوشی

در صورتی که دستورات لمسی در گوشی اجرا نشوند یا ایراداتی دارد مثلا به درستی اجرا نمی شود نشان دهنده این است که تاچ ال سی دی دچار مشکل شده است و احتمالا نیاز به تعویض ال سی دی گوشی خواهید داشت. مشکل ذکر شده می تواند دو دلیل داشته باشد مثلا مشکل نرم افزاری باشد خود تاچ ال سی دی آسیب دیده باشد که باید توسط تعمیرکار موبایل مورد بررسی قرار بگیرد. 

مشکلات بعد از تعویض ال سی دی گوشی

احتمالا شما نیز شنیده اید که گوشیی که یکبار باز و تعمیر شود دیگر مثل سابق کار نخواهد کرد. اما باید بگوییم این موضوع همیشه درست نیست. شکستن ال سی دی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که برای افرادی که  به صورت مداوم از گوشی استفاده می کنند پیش می آید و با توجه به قیمت بالای گوشی خرید مجدد آن به صرفه نخواهد بود؛ بنابراین تعویض ال سی دی گوشی بهترین راه پیش رو در این مواقع است.

از طرفی نیز تعویض ال سی دی گوشی در صورت فیک بودن ممکن است مشکلاتی را پیش بیاورد. این موضوع یکی از دغدغه های افرادی است که قصد دارند ال سی دی جدید برای موبایل خود بخرند. همچنین قیمت بالای ال سی دی در فروشگاه های مختلف نیز از دیگر دلایلی است که باعث سردرگمی افراد در این زمینه می شود. اما چیزی که در نهایت حائز اهمیت است مشکلاتی است که بعد از تعویض ال سی دی ممکن است پیش بیاید.

برای پیشگیری از مشکلات احتمالی لازم است قبل از اقدام به تعویض ال سی دی نکاتی را در نظر داشته باشید که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

  • از سالم بودن تاچ و ال سی دی مطمئن شوید. این مورد توسط تعمیرکار تست می شود.
  • به مراکز معتبر و شناخته شده جهت انجام کار مراجعه نمایید، چرا تعویض ال سی دی امری حساس است و نیاز به دستگاه مخصوص دارد.
  • از قطعات اصل استفاده کنید.
  • مهلت تست یا گارانتی بعد از تعمیر

با توجه به موارد گفته شده و با عدم رعایت آنها به هرحال ممکن با مشکلاتی بعد از اینکه LCD گوشی را تعویض نمودید مواجه شوید مانند رنگ پریدگی ال سی دی یا افت کیفیت تصویر بعد از چند ماه استفاده از گوشی که در اثر فیک بودن ال سی دی و غیره.

آیا با تعویض ال سی دی اطلاعات گوشی از بین می رود؟

 کاربران زیادی این سوال را از ما می پرسند که آیا با عوض کردن ال سی دی اطلاعت داخل گوشی پاک می شود یا خیر؟ جواب خیر است!

اطلاعات و دیتای گوشی روی IC هارد ذخیره می شود و عوض کردن ال سی دی مشکلی برای آن پیش نخواهد آورد.

نحوه تشخیص ال سی دی اورجینال با فیک

تاچ و ال سی دی در واقع دو قطعه مجزا در صفحه نمایش گوشی هستند که در سمت جلو گوشی قرار گرفته اند. برای تشخیص اورجینال و فیک بودن ال سی دی گوشی راه های تشخیص گوناگونی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

نور پس زمینه ال سی دی گوشی

کیفیت و شفافیت تصویر

می توان گفت اولین و بارز ترین تفاوت LCD اورجینال با تقلبی در کیفیت تصویر آنها است. ال سی دی های اصلی در بازار با نام OEM شناخته می شوند. زمانی که یک ال سی دی علامت OEM را داشته باشد به این معنی است که مطابق با استاندارد های موجود ساخته شده است. همچنین با مقایسه عملکرد تاچ نیز می توان به اصل یا تقلبی بودن آن پی برد.

قیمت

از دیگر موارد که با استفاده از آن می توان به اصل یا تقلبی بودن یک قطعه پی برد، تاچ ال سی دی های  تقلبی معمولا قیمت پایین تری نسبت به ال سی دی های اصلی دارند. البته که کیفیت آنها نیز پایین می باشد زیرا توسط شرکت های چینی متفرقه تولید می شوند.

نحوه تشخیص ال سی دی اصلی از تقلبی

میزان نور و روشنایی صفحه نمایش

بدیهی است که ال سی دی های اورجینال توانایی تولید نور به صورت مداوم و با کیفیت برای روشن نگه داشتن صفحه را دارند. برای تشخیص راحت تر کیفیت ال سی دی های اصلی و تقلبی از محیط های پرنور کمک بگیرید. صفحه نمایش های تقلبی در نور زیاد مثلا زیر نور خورشید نمی توانند نور مورد نیاز برای نمایش محتوا را تامین کنند و همین موضوع باعث می شود دیدن تصاویر در صفحه گوشی سخت باشد.

تعویض ال سی دی گوشی

لوگو شرکت سازنده

به طور معمول شرکت های سازنده، لوگو خود را روی کابل های  ال سی دی به صورت پشت و رو حک می کنند مانند شرکت اپل، این در حالیست که ال سی دی های تولید شده  توسط شرکت های متفرقه هیچ نشان و لوگویی ندارند.

تشخیص ال سی دی فیک از اصلی

شماره سریال

 یکی دیگر از روش هایی که می توان با استفاه از آن در زمان تعویض ال سی دی اصلی بودن آن را تشخیص داد شمار سریالی است که روی آن درج شده است. شاره سریال درج شده بر روی تاچ ال سی دی تقلبی با فونت درشت و پررنگ و بی کیفیت چاپ شده در صورتی که در قطعه اورجینال اینگونه نیست. البته این مورد در سایر قطعه ها نیز به این صورت است چرا که شرکت های معروف و برندهای برتر ، به جزئیات نیز توجه می کنند و از فونت های ریز و چاپی کم رنگ تر استفاده می کنند.

جمع بندی

تعویض ال سی دی گوشی در تعمیرات موبایل از جمله مواردی است که هزینه زیادی دارد. به همین دلیل نیز تمایل برخی برای استفاده از تاچ و ال سی دی های غیر اصل است که در این مطلب سعی کردیم همه جوانب استفاده از ال سی دی های فیک را بررسی کنیم.

مجموعه تخصصی تعمیرات موبایل استاد جی اس ام با چندین سال سابقه در زمینه تعمیر موبایل  و آموزش تعمیرات موبایل در کرج در این زمینه نیز خدمات خود را با شفافیت کامل با ارائه اطلاعات جامع  به مشتریان عزیز ارائه می دهد.

امتیاز شما ثبت شد

2 دیدگاه برای “تعویض ال سی دی گوشی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه