کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

 منبع تغذیه تعمیرات موبایل چیست؟ منبع تغذیه در تعمیرات موبایل یکی از لوازم مهم و ضروری برای تعمیرکاران است. از کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل می توان به روشن کردن گوشی خاموش اشاره کرد. یا زمانی که می خواهیم عیب یابی روی گوشی انجام دهیم، باید ولتاژ مورد نیاز را به گوشی دهیم از آن استفاده می کنیم. اما زمانی که باتری گوشی خراب است یا باتری ندارد باید چگونه گوشی را روشن کنیم؟

 راه حلی که برای این مشکل وجود دارد جایگزینی باتری با دستگاهی به نام منبع تغذیه تعمیرات موبایل  است. در ادامه با ما همراه باشید تا به چگونگی عملکرد منبع تغذیه، انواع آن و معرفی بهترین منبع تغذیه تعمیرات موبایل بپردازیم.

منبع تغذیه چیست؟

منبع تغذیه دستگاهی است که می تواند قدرت الکتریکی را به بار الکتریکی تبدیل کند به عبارت دیگر منبع تغذیه تبدیل کننده انرژی الکتریکی به یک دیگر است. در نتیجه از منبع تغذیه به عنوان تبدیل کننده برق هم یاد می شود. منبع تغذیه انواع بسیار زیادی از کوچک به بزرگ دارد. نمونه هایی از این دستگاه  شامل منابع برق در کامپیوترها و دستگاه های الکتریکی مصرفی به کار رفته است.

هر منبع تغذیه انرژی مورد نیازی که برای تبدیل نیاز دارد را از یک منبع انرژی دریافت کند. بسته به طراحی منبع تغذیه، این دستگاه ممکن است انرژی مورد نیاز خود را از راه های مختلفی به دست آورد، مانند سیستم های انتقال انرژی الکتریکی ، دستگاه های ذخیره سازی انرژی از جمله در باتری ها ، سلول های سوختی ،سیستم های الکترومکانیکی مانند ژنراتور و آلترناتور ، مبدل انرژی خورشیدی و یا منبع تغذیه دیگر به دست می آورد.

شماتیک در تعمیرات موبایل | کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

همه منابع تغذیه دارای یک ورودی هستند که انرژی را از منبع انرژی دریافت کرده و یک خروجی انرژی را به بار تحویل می دهد. در اکثر منابع تغذیه، ورودی و خروجی برق متشکل از اتصالات الکتریکی یا اتصالات مدار سختی است، اگرچه برخی از منابع تغذیه انرژی بی سیم را به جای اتصالات گالوانیکی برای ورود یا خروجی برق استفاده می کنند، بعضی از آنها برای نظارت و کنترل خارجی دارای انواع دیگری از ورودی ها و خروجی ها نیز هستند.

انواع منبع تغذیه تعمیرات موبایل

همان طور که گفتیم منبع تغذیه وسیله ای می باشد که انرژی الکتریکی لازم برای یک سیستم الکترونیکی را تامین می کند. منبع تغذیه ها در دو حالت مختلف می تواند انرژی الکتریکی لازم سیستم را تامین کند: جریان مستقیم (DC) و جریان متناوب(AC) که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

منبع تغذیه DC

منبع تغذیه DC برای تعمیرات موبایل استفاده می شود. این دستگاه می تواند انرژی الکتریکی AC را به DC تبدیل کند و ولتاژ مورد نیاز گوشی را تامین کرده تا جایگزین مناسب با باتری باشد یک کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل عیب یابی گوشی است. زمانی که برد گوشی را به منبع تغذیه وصل کنیم آمپری در صفحه نمایشگر دستگاه نشان می دهد که نشان دهنده مشکل گوشی می باشد.

منبع تغذیه تعمیرات موبایل| منبع تغذیه DC

منبع تغذیه AC

منبع تغذیه AC به طور معمول ولتاژ را از یک منبع تغذیه می گیرد و آن را به ولتاژ مورد نظر کاهش می دهد. بعضی از فیلترینگ ها نیز در این شرایط ممکن است رخ دهند. به عبارت دیگر به وسیله مقاومت هایی که در این دستگاه به کار رفته می تواند ولتاژ خروجی را به اندازه ای که وسیله مورد نیاز احتیاج دارد کم کند.

 

در استفاده مدرن، منابع تغذیه AC را می توان به سیستم های تک فاز و سه فاز تقسیم کرد. “تفاوت اصلی بین قدرت تک فاز و سه فاز “ AC انتقال مداوم است. منبع تغذیه AC همچنین می تواند برای تغییر فرکانس و همچنین ولتاژ مورد استفاده قرار گیرد، آنها اغلب توسط تولید کنندگان برای بررسی مناسب بودن محصولات خود برای استفاده در کشورهای دیگر استفاده می شوند.

استفاده از منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

موبایل بر خلاف سایر وسایل الکترونیکی برای تامین انرژی و شارژ به ولتاژ برق پایینی نیاز دارد. جریان برق خانگی به صورت AC و متناوب است که برای شارژ شدن گوشی ولتاژ بالایی به حساب می آید. باتری موبایل ولتاژ مورد نیاز گوشی را با جریان پایین تر و DC منتقل می کند، در اصل به همین دلیل نیز به باتری مبدل نیز گفته می شود.

منبع تغذیه تعمیرات موبایل نیز با عملکرد مشابه با باتری گوشی تولید شده است؛ چرا که در برخی موارد که باتری گوشی خراب شده است و ولتاژ مورد نیاز را تامین نمی کند از منبع تغذیه برای شوک دادن به باتری استفاده می شود که می توان گفت عمده ترین کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل نیز می باشد.

همان طور که گفتیم برای کار با منبع تغذیه در تعمیرات موبایل حتما باید از نوع DC استفاده کرد و ویژگی تنظیم خروجی را داشته باشد.

کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

در ادامه به چند مورد کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل اشاره می کنیم. 

روشن کردن گوشی موبایل بدون باتری

روشن کردن گوشی بدون باتری| روشن کردن گوشی با منبع تغذیه| کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

گاهی گوشی هایی که به منظور تعمیر به مراکز تعمیرات موبایل مراجعه می کنند، ممکن است باتری آن خراب باشد یا در پروسه تعمیر توسط تعمیرکار باتری باز شده و نیاز به تست گوشی می باشد، در این حالت می توان از منبع تغذیه برای روشن کردن گوشی کمک گرفت. برای این منظور در ابتدا ولتاژ منبع تغذیه را بالاتر از باتری گوشی قرار می دهیم. البته نکته ای که باید مد نظر قرار داد این است که ولتاژ ورودی نباید از حداکثر میزان ولتاژ مورد نیاز گوشی بالاتر باشد. 

 

شوک به باتری با استفاده از منبع تغذیه

شوک دادن به باتری با منبع تغذیه

یک کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل این است که گاهی ممکن است باتری گوشی مشکل داشته باشد و ولتاژ مورد نیاز گوشی را تامین نکند. اصطلاحا به این حالت خواب الکتریکی باتری می گویند. زمانی که خواب الکتریکی برای باتری اتفاق افتاده باشد از منبع تغذیه، برای شوک دادن به باتری استفاده می شود. برای اینکار باید ولتاژ منبع تغذیه را 2 برابر ولتاژ خود باتری تنظیم کرد. 

 پراپ مشکی را به پلیت منفی باتری موبایل وصل کرده و با استفاده از پراپ مثبت به پلیت مثبت باتری ضربه میزنیم. در واقع با این روش باتری احیا می شود.

تست جریان کشی برد الکترونیکی گوشی

عیب یابی گوشی با منبع تغذیه| کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل

سومین کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل عیب یابی و تست جریان کشی گوشی است. از این روش برای عیب یابی گوشی های آب خورده و گوشی هایی که باتری آنها مشکل تخلیه بار الکتریکی دارد استفاده می شود. با کمک این روش می توان قطعه معیوب روی برد موبایل را تشخیص داده و تعمیر و تعویض قطعات را انجام داد.

در این روش گوشی را به منبع تغذیه متصل می کنیم. در صورتی که میزان جریان در حالت استندبای (StandBy) صفر آمپر بود نشان دهنده این است که گوشی سالم است. اگر عدد جریان نشان دهنده میزانی غیر از این بود به این معنی است که گوشی نیاز به جریان کشی دارد.

پیدا کردن قطب های باتری با منبع تغذیه

پیدا کردن قطبین باتری گوشی کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل است. به این شکل که ولتاژ منبع تغذیه را روی 5 ولت و جریان را روی 400 می گذاریم. در صورتی قطبین باتری گوشی درست وصل شده باشد عدد روی نمایشگر منبع تغذیه تغییر نخواهد کرد. اما اگر اشتباه وصل شده باشد ولتاژ شروع به پایین آمدن خواهد کرد. 

بهترین منبع تغذیه های تعمیرات موبایل

عیب یابی گوشی با منبع تغذیه

عیب یابی گوشی با منبع تغذیه یکی دیگر از کاربردهای منبع تغذیه تعمیرات موبایل است که می توان عیب گوشی را پیدا کرد. در این روش مین گوشی را به پراپ های منبع تغذیه متصل کرده سپس ولتاژ مورد نیاز را می دهیم عددی که بر روی صفحه نمایشگر دستگاه نشان می دهد. نشان دهنده مشکل گوشی می باشد.

راهنمای خرید منبع تعمیرات موبایل

راهنمای خرید منبع تغذیه تعمیرات موبایل

قبل از اینکه نسبت به خرید منبع تغذیه تعمیرات موبایل اقدام کنید حتما یک سری فاکتورها را مد نظر قرار داده و بررسی کنید. منبع تغذیه های موجود در بازار هر کدام ویژگی هایی دارند که ممکن است مناسب کار شما نباشد. 

قبل از اقدام به خرید منبع تغذیه بهتر است در مورد کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل اطلاعات کافی را کسب نموده سپس اقدام نمایید که در بالا به آن اشاره کرده ایم. 

مواردی که در خرید منیع تغذیه تعمیرات موبایل باید مدنظر قرار دهید به ترتیب عبارتند از : 

  • میزان دقت دستگاه: منظور از دقت منبع تغذیه، کیفیت تنظیم و تبدیل انرژی الکتریکی است که مناسب کار شما باشد. 
  • نویز : باید میزان نویز و موج دستگاه را بررسی نمایید چرا که ممکن است در دامنه فرکانسی که تعیین می کنید سیگنال های اشتباه ارسال کند.
  • ثبات عملکرد: مورد دیگری که زمان تهیه منبع تغذیه باید مورد توجه قرار گیرد میزان ثبات دستگاه در طول زمان است. برخی منبع تغذیه ها در طول زمان ممکن است دچار افت عملکرد شوند، به همین منظور باید از کالیبره بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید. 

منبع تغذیه دیجیتال سانشاین P3005D

منبع تغذیه تعمیرات موبایل

اگر تازه کار هستید و نمی خواهید هزینه زیادی بکنید به شما منبع تغذیه سانشاینP3005D را پیشنهاد می کنیم این دستگاه با قیمت مناسبی که دارد عملکرد خوبی را از خود نشان داده است.

این دستگاه یکی از پر استفاده ترین منبع های تغذیه در تعمیرات موبایل است. این دستگاه دارای خروجی ولتاژ صفر تا 30 ولت و حداکثر جریان 5 آمپر است. از ویژگی های این دستگاه می توان به جمع و جور بودن و وزن پایین دستگاه اشاره کرد چرا که وزن این دستگاه حدوداً 3.2 کیلوگرم است.

این منبع تغذیه به دلیل طراحی زیبا در عین حال ساده توانسته توجه بیشتر تعمیرکاران موبایل را به خود سوق دهد و بیشتر تعمیرکاران موبایل از این دستگاه استفاده می کنند. کار با این دستگاه بسیار ساده و راحت است. بر روی دستگاه شاهد چهار ولوم تنظیم جریان ولتاژ ، یک کلید محدود کننده آمپر و یک کلید پاور هستیم.

متاسفانه یکی از معایب این دستگاه ایجاد نویز در حین کار و زمانی که مقادیر ولتاژ بالا است، می باشد. راحتی کار با این دستگاه و قیمت مناسب آن باعث شده تا در بازار فروش خیلی خوبی داشته باشد. در ادامه باید اضافه کنیم این دستگاه از نظر عملکرد یک دستگاه نیمه حرفه ای است.

این منبع تغذیه یک دستگاه کاملا حرفه ای است که می تواند تمام نیازهای یک تعمیرکار موبایل را تعمین کند. این دستگاه هم در اندروید و هم در آیفون کاربرد عالی و بدون نویز و تلرانس دارد این دستگاه با اینکه قیمت نسبتاً بالایی دارد اما کارکرد آن بسیار عالی می باشد. اگر تعمیرکار حرفه ای هستید و می خواهید یک منبع تغذیه بی نقص داشته باشید این دستگاه را پیشنهاد می کنیم.

این منبع تغذیه یکی از جدیدترین منبع های تغذیه تعمیرات موبایل می باشد. این دستگاه دارای ولتاژ خروجی صفر تا 30 ولت و جریان خروجی صفر تا 5 آمپر است. فرکانس خروجی این دستگاه نیز 50 تا 60 هرتز می باشد.

 بر روی این دستگاه شاهد ولوم جهت تغییر ولتاژ خروجی و همچنین کلید پاور و کلید محدود کننده آمپر هستیم علاوه بر کلیدها و ولوم شاهد کلیدهای دیگر هستیم در نگاه اول ممکن است کار با این دستگاه دشوار به نظر برسد ولی در عمل این چنین نیست. ابتدا کافی است ولتاژ و جریان مورد نیاز خود را روی یکی از کانال های حافظه دستگاه قفل کرده و سپس از آن برای تعمیرات گوشی استفاده کنید.

وجود کلیدهای حافظه در این دستگاه باعث محبوب شدن در بین تعمیرکاران موبایل شد، در عین حال وجود دو کلید محافظ جریان و ولتاژ مصرفی بر روی دستگاه باعث جلوگیری از آسیب رساندن به دستگاه در ولتاژ و جریان های بالا می شود.

وجود یک ولوم چرخشی برای تنظیم ولتاژ و جریان و یک نمایشگر نسبتا بزرگ ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد. اما کنترل دیجیتال و دستی جریان و ولتاژ یکی از نقاط قوت این دستگاه است که آن را در بازار از پرفروش ترین منبع های تغذیه کند.

آموزش کار با منبع تغذیه تعمیرات موبایل

معمولا روش کار و کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل به طور کامل و گام به گام در دوره آموزش تعمیرات موبایل به کارآموزان آموزش داده می شود و البته راه اندازی دستگاه منبع تغذیه کار دشواری نمی باشد. برای کار با منبع تغذیه در ابتدا با دککمه پاوری که روی دستگاه قرار دارد آن را روشن کنید. پراپ های مثبت و منفی دستگاه را در سوکت های مربوط به خود وصل کنید.

به طور کلی در اکثر منبع تغذیه ها یک سوکت قرمز و یک سوکت مشکی وجود دارد که قرمز مثبت و مشکی منفی است. البته با توجه مدل دستگاه تعداد سوکت ها کم و زیاد شود و یا جفت سوکت ها قرمز باشد که در این صورت می توانید از دفترچه راهنمای منبع تغذیه نیز کمک بگیرید.

در مرحله بعد؛ ولوم کنترل جریان را کمی بچرخانید تا خروجی ولتاژ داشته باشید. چراغ مربوط به کنترل ولتاژ روش می شود در این مرحله با اتصال نوک پراپ ها به تنظیم جریان اقدام کنید. پس از تنظیم جریان منبع تغذیه، پراپ ها را از هم جدا کنید تا ولتاژ تنظیم شده را روی نمایشگر مشاهده نمایید. اکنون پراب ها را به هر وسیله ای که متصل نمایید جریان خروجی به مقدار تنظیم شده خواهد بود.

جمع بندی

زمانی که برای تعمیرات موبایل نیاز به ولتاژ مورد نیاز گوشی دارید اما دسترسی به باتری گوشی ندارید و یا می خواهید عیب یابی کنید می توانید از جایگزین باتری که همان منبع تغذیه است استفاده کنید. کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل بسیار مهم است و می توان گفت از ابزارهای اولیه ضروری است که هر تکنسین موبایلی به آن نیاز دارد. در این مطلب سعی کردیم به طور کامل کاربرد منبع تغذیه و راهنمای خرید منبع تغذیه تعمیرات موبایل را به طور جامع گردآوری کنیم. امیدواریم برایتان مفید واقع شود. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر و هرگونه سوال در مورد منبع تغذیه در قسمت دیدگاه ها سوال خود را مطرح نمایید. 

امتیاز شما ثبت شد

2 دیدگاه برای “منبع تغذیه تعمیرات موبایل چیست؟ کاربرد منبع تغذیه در تعمیرات موبایل”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه